Zeteváraljai Páros Pergető Verseny – 2023

Zeteváraljai Páros Pergető Verseny – 2023

A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület szervezésében 2023. november 4-én (szombat) kerül sor a csónakos páros pergető versenyre a zeteváraljai gátnál. A benevezési díj csónakonként 200 Ron (fejenként 100 Ron), amely tartalmaz egy kiadós étkezést a verseny végén. A gyülekező reggel 08:00 órakor lesz a tóparton, a szencsedi patak torkolatánál (színpad). A megmérettetés egy fordulós lesz (6 óra).

 1. A verseny folyamán a horgászat csónakból történik.
 2. Egy csónakban csak egy páros lehet, azaz két ember. Attól sem zárkózunk el, ha valaki úgy érzi, hogy egyedül is képes felvenni a versenyt a párban horgászó csapatokkal, tehát akár egy személy is alkothat egy csapatot.
 3. A mérlegelésre kerülő halak a 30 centimétert meghaladó süllő, csuka, harcsa, illetve a 25 centimétert meghaladó sügér, domolykó, pisztráng. A halak mérése az orrhegytől a farok végéig történik.
 4. A halat zsákmányoló csapatnak gondoskodnia kell a halak életben tartásáról, míg a bírók elvégzik a mérlegelést. A halakat ezt követően vissza kell helyezni a vízbe.
 5. A szabályosan szájba, illetve a száj környékén akadt halak kerülnek pontozásra.
 6. Eredményhirdetés: csónak összfogás – centiméterben kifejezve.
 7. A villanymotor használata engedélyezett a verseny folyamán.
 8. Halradar használata megengedett.
 9. A csónakról, villanymotorról, horgonyról, és egyéb kellékekről a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A vízen való tartózkodás idejére, javasoljuk a mentőmellények használatát!
 10. Tilos a vontatás (trollingozás)!
 11. Mindenféle műcsali használata engedélyezett, tehát: plasztikcsalik, wobblerek, támolygók, körforgók és egyéb hasonló műcsalik.
 12. A csapatoknak a verseny során dobástávolságra kell lenniük egymástól, tehát nem akadhatnak össze a két csapat műcsalijai. Csónakok közötti minimális távolság 50 méter, amit panasz esetén a versenybírók felülbírálhatnak!

Díjazás: Kupák +

I. Hely: 2 x 1 éves engedély az egyesület kezelésében levő összes vízre
II. Hely: 2 x 1 éves engedély a zeteváraljai tározóra + a Nagy-Küküllő C and R szakaszára
III. Hely: 2 x 1 éves engedély a zeteváraljai tározóra

Legnagyobb hal kifogója: 1 éves engedély a zeteváraljai tározóra

Program:

08:00 – 08:30 – érkezés, iratkozás
08:30 – 09:00 – csónakok vízre helyezés, előkészületek
09:00 – 15:00 – horgászat
15:30 – eredményhirdetés

A jelentkezni óhajtó csapatokat megkérjük, hogy a 0743627553 tel. számon jelezzék részvételi szándékukat.