Rólunk

A „Nagyküküllő” Vadász és Sporthorgász egyesületünk 1906-ban alakult azzal a nemes céllal, hogy környékünk erdőinek, vadvizeinek és élő vadvilágának szolgálatába álljon. A több mint 100 év alatt számos változáson ment át az egyesület. A társulat elsőrendű célja a tagok horgászati lehetőségének biztosítása, valamint minden rendelkezésünkre álló eszközzel javítani és megvédeni a vizek élővilágát, megtalálni az ember és természet egyensúlyát.

Jelenleg 60 vízszakasz horgászati jogával rendelkezik az egyesület, amelyből 4 síkvíz és 55 hegyi víz jellegű (többnyire kisebb-nagyobb patakok), illetve egy 137 hektáros hegyvidéki víztározó is ékesíti a horgászható vizek számát. Horgászvizeinken a lehetőségeink szerint rendszeresen, évente több alkalommal is végzünk telepítéseket. 2006-ban létrehoztunk egy 1,5 kilométer hosszú kíméleti szakaszt a város központján átfolyó Nagyküküllőn azzal a céllal, hogy ezen a részen biztosítsuk némileg az amúgy őshonos, de nehezen telepíthető halak utánpótlását. Ez a folyószakasz igyekszik kiszolgálni azt a célt is, hogy az arra járó emberek gyönyörködhessenek a békésen úszkáló pikkelyesekben, és ne csak élelemként tekintsenek rájuk, hisz senki nem fogyasztja el szívesen a kerti tavacskájában úszkáló halakat.

Az egyesület taglétszáma 1.000 fő fölött van, ennek a létszámnak a jelentős része felnőtt, de ifjúsági- és gyermekhorgászok is szép számmal űzik kedvenc sportjukat az egyesület keretein belül. A tagság többnyire Székelyudvarhely és a környező kisebb falvak, települések horgászaiból tevődik össze. Megtisztelő számunkra, hogy tagjaink között tudhatjuk a háromszoros országos, kétszeres ezüst, egy bronz, valamint vb nyolcadik, és kilencedik helyezett „Nagyküküllő-Energofish” csapat tagjait.

Ez a honlap-portál azzal a céllal, elgondolással jött létre, hogy összehozza némileg a horgászat szerelmeseit határainkon innen és túl. Az oldalon igyekszünk friss információkkal szolgálni a vizeinkre vonatkozó engedélyekről, tilalmakról. Minden jelentősebb eseményről is hírt adunk, ami a környékünk vizein történik, legyen az haltelepítés, szemétszedési akció, horgászverseny, stb. Igyekszünk hasznos, szórakoztató és informatív cikkekkel kedveskedni az oldalt meglátogató horgászoknak, hogy idejüket minél tartalmasabban „pazarolják” ránk. Kellemes időtöltést az oldalon és élményekben gazdag horgászatot kívánunk.

Engedélyváltás banki átutalással

A „Nagy-Küküllő” horgászegyesület hatáskörébe tartozó vizekre, banki átutalással is lehet horgászjegyet váltani. Ez a lehetőség csak a napijegyekre vonatkozik. A horgásznak fel kell mutatnia az ellenőrzés során a kifizetést igazoló nyomtatványt.

Beneficiar: AVPS „Târnava Mare”
Banca Transilvania, sucursala Odorheiu-Secuiesc
Cont IBAN: RO97BTRL0210120597350111
Obiectul tranzacţiei:
-Cotizaţie de pescuit pe Lac Zetea pentru data de ……… (zeteleki víztározó)
-Cotizaţie de pescuit pe apele de munte pentru data de ……… (hegyi víz)
-Cotizaţie de pescuit pe zona Catch and Release pentru data de ……… (Catch and Release szakasz)

Jegyárak
Zetelaki víztározó: -35 ron/nap, partról történő horgászat esetén
-40 ron/nap, csónakos horgászat esetén
Hegyi víz: -35 ron/nap
Catch and Release szakasz: -50 ron/nap

Nagyküküllő Vadász-Sporthorgász egyesület
Románia, Hargita megye
535600 Székelyudvarhey
Tábor utca 18. szám
Tel/Fax: +40 266 218 343
Mobil: +40 746 145 3 14

Az egyesülethez intézett leveleket ide (pl. horgászengedélyek lefoglalása, vadászat, stb):
E-mail: avpstarnavamare@yahoo.com

Az oldalhoz kapcsolódó leveleket erre a címre várjuk (cikkek beküldése, regisztrációs gondok, stb):
E-mail: info@vizpart.ro