Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

VI. Lékhorgász verseny 2016 – Zeteváraljai tározó

Versenyszinten 2016. Február 17. Szerda

Az idei évben is kegyes volt az időjárás, és sikerült megrendezni a már hagyománnyá vált lékhorgász versenyt a váraljai tározón. Igaz, hogy csak jó adag szerencsével volt használható a jég vasárnap, ugyanis vasárnapra virradóan jókora esőt kaptunk, ami némileg megemelte a tó vízszintjét, és ez az emelkedés nem is állt meg. Hétfő reggel már nem lehetett biztonságosan rámenni a jégre, így sikerült elkapni az utolsó lehetőséget a verseny megtartására.

A létszámon kissé érződött, hogy a horgászok kételkedtek a jég vastagságában, ugyanis „csak” 83 versenyző nevezett be, ami egy kissé visszalépés a tavalyi 111 személyhez képest, de így is jó hangulatban telt a verseny. 5 női és 5 gyerekversenyző nevezett. Az izgalmat meghagyom mindenkinek, hogy az adatok alapján számolja ki a férfiak számát. A 10 órai kezdésre mindenki megérkezett, már aki versenybe óhajtott szállni. A lékfúrás, a mélységek bemérése, már a start előtt lezajlott, így a kezdésnél már mindenki csak a halfogással kellett foglalatoskodjon. Apropó halak. A zsákmány zömét sügérek képezték, de akadt néhány domolykó és darabosabb bodorkák is színesítették a palettát.

A módszerekről csak annyit röviden, hogy ismét a mormiska bizonyult nyerőnek, mint általában ahogy a téli sügérhorgászatnál lenni szokott. Ennek ellenére néhányan próbálkoztak hagyományos úszós felszereléssel is, ők érezhetően kevesebb halat fogtak. A délelőtti órákban a halak kapókedvére nem lehetett panasz, a déli harangszó után kissé alábbhagyott az étvágyuk, de ennek ellenére is igen szép mennyiséget sikerült horogra csalni a résztvevőknek. Az összfogás tekintetében új rekord született az elmúlt évekhez képest, annak ellenére, hogy a létszám nem volt kiemelkedő. Összesen 107 kiló és 15 deka volt a végösszeg.

A rangsor a következőképpen alakult a négy órás horgászat végére:

Férfi kategória:

1. Cociș Dorin
2. Joó András
2. Bálint Árpád
3. Virág Szilárd

Női kategória:

1. Ferenczi Judit
2. Maco Gabriela
3. Demeter Tünde

Gyerek kategória:

1. Balázsi Benedek
2. Simó Gergő Attila
3. Pál Zalán

A részletes eredményért IDE kell kattintani.
Az összes fotó ITT tekinthető meg.

 

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb