Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Változott a zeteváraljai tározó rendszabályzata

Hírek / Felhívások 2016. Január 10. Vasárnap
1. A román horgásztörvény betartása kötelező minden horgász számára.
2. A horgászat a napijegy, vagy évi bérlet megvásárlása után történhet.
3. Felnőtt napijeggyel (évi bérlettel) rendelkező személyek két bottal, botonként legfeljebb két horoggal horgászhatnak, gyerekhorgász (14 év alatt ingyenes) csak egy bottal horgászhat.
4. A 3 kg-nál nagyobb súlyú pisztrángot / 5 kg-nál nagyobb súlyú pontyot, csukát, süllőt / 10 kg-nál nagyobb súlyú harcsát megtartani TILOS, a fogást követően vissza kell helyezni a tóba.
5. A naponta megtartható halmennyiség nem haladhatja meg az 5 kilogrammot, ami a következőképpen alakulhat:
- keszegféle (kárász, dévér, küsz, bodorka, paduc, domolykó) 5 kg összesen / nap
- pisztrángból: maximum 4 darab, 20-35 centiméteresek és 3 kg keszegféle, amennyiben meghaladja a 35 centimétert, csak 1 példány és 3 kg keszegféle / nap
- süllőből 1 darab és 2 kg keszegféle / nap
- csukából 1 darab és 2 kg keszegféle / nap
- harcsából 1 darab és 2 kg keszegféle / nap. Amennyiben a harcsa meghaladja az 5 kilogrammot nem tartható meg keszegféle.
- pontyból 1 darab és 2 kg keszegféle / nap
A nemes halakból (süllő, csuka, harcsa, ponty, illetve 35 cm-t meghaladó pisztráng) csak egy példány megtartása engedélyezett naponta, tehát ugyanazon a napon tilos 2 darab nemes hal megtartása.
6. Minimális megtartható méretek: pisztráng 20 cm, domolykó 25 cm, dévér 25 cm, kárász 15 cm, paduc 20 cm, ponty 35 cm, süllő 40 cm, csuka 40 cm, harcsa 50 cm. A méreten aluli halakat, a kifogást követően, bármilyen állapotban haladéktalanul vissza kell helyezni a tóba. Maximális megtartható méretek: pisztráng 3 kg/ süllő, csuka, ponty 5 kg/ harcsa 10 kg.
7. A horgászat napkelte előtt fél órával kezdődhet és fél órával napnyugta utánig gyakorolható.
8. A csónakos horgászat nem zavarhatja a parti horgászatot semmilyen körülmények között. A csónakos horgász az ellenőrzésre feljogosított személyzet felszólítására, köteles a partra kimenni és az engedélyét bemutatni.
9. Megengedett a csali csónakkal történő vontatása (trollingozás, sleppelés), egy darab, szigorúan kézben tartott bottal, amelyen egy műcsali lehet.
10. Tilos a víz bármilyen szennyezése, belső égésű motorok használata a csónakok meghajtására, vagy egyéb más tevékenységre.
11. Tilos a víztározó területén található növényeket pusztítani, a fákat kivágni, megcsonkítani, valamint szemetelni.
12. A horgászrend megsértése az egyesület vizeiről való kizárást, rendőrségi eljárást, és pénzbeli büntetést vonhat maga után.
13. A horgász a napijegy megvásárlásával a fenti feltételeket maradéktalanul elfogadja. A horgászrend el nem olvasása nem mentesíti annak betartásától.Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb