Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Lékhorgász verseny – Zeteváraljai víztározó 2020

Hírek / Felhívások 2020. Február 18. Kedd
A Nagy Küküllő Vadász és Sporthorgász egyesület 2020. március 1 –én (vasárnap) lékhorgász versenyt szervez a zeteváraljai víztározón. A benevezési díj 20 lej, amely ellenében a versenyzők jogosultak a horgászat mellett meleg teára, valamint egy tál meleg friss ételre. A gyülekező és iratkozás reggel 08:30 órakor a gát bal oldalán, a parkolónál, itt kell majd a benevezési összegeket is befizetni.

A technikai megbeszélés után mindenki elfoglalhatja a kiszemelt helyét a jégen, és várhatóan 10:00 órakor veszi kezdetét a megmérettetés, amely 14:00 óráig tart. Tehát a verseny időtartama 4 órás, amely egyhuzamban, megszakítás nélkül zajlik le. A gyerekek számára a verseny 2 órás lesz, azaz 12:00 -ig. A horgászat helyszínéül a gát előtti kövezés szolgál. 

A versenyt követően sor kerül az eredményhirdetésre és az étel tálalására.

A jég állapotától függően a verseny elmaradhat.


A rendszabályokról

·    A verseny ideje alatt mindenki a saját felelősségére lép a jégre, ezért minden versenyezni szándékozó horgász köteles aláírni egy nyilatkozatot, amelyben elismeri, hogy baleset esetén nem terheli felelősség a horgászegyesületet.
·   A lékek kialakításában lékfúró, balta, fűrész, vagy egyéb lékvágásra alkalmas szerszám használata vehető igénybe, amelyet a versenyzők kell biztosítsanak maguknak. Láncfűrész használata nem megengedett, azonnali kitiltással jár.
·    A lékvágásra alkalmas helyeket mindenki szabadon választhatja meg, szem előtt tartva a szomszéd horgász zavartalanságát, ezért minimum 10 méternek kell lennie a lékek közt. Kivételt képez, ha közös megegyezés alapján közelebb is lehetőséget nyújtanak egymásnak a résztvevők.
·    Az etetés megengedett. Mesterséges etetőanyagokból a liszt, illetve dara alapú etetőanyagok, mikropelletek használata engedélyezett. Élő anyagokból a csonti, pinki, szúnyoglárva, giliszta egyaránt alkalmazható. Minden egyéb, mint pl: vér, máj stb. használata tilos.
·    A horgászat egyszerre csak egy felszereléssel megengedett, amelyen egy darab egyágú horog lehet. Az alkalmazott módszerek az úszós készség, illetve a mormiska. Műcsali használata is megengedett, de ezek egy darab, egyágú horoggal kell legyenek ellátva. Természetesen több horgászbot is lehet tartalékban a horgásznál.
·    A süllőre szánt készségeket is csak egyágú horoggal lehet szerelni.
·  A csalinak szánt halakat a verseny előtt be kell mutatni. Méreten aluli domolykó, márnafélék, pisztrángfélék csalihalnak való használata tilos!
·  A kifogott halakat a mérlegelésig vederben kell tartani, amelyben természetesen víz is kell legyen. Azon horgászokat, akik a jégen gyűjtik a zsákmányt (ez alól kivételt képez a sügér), kizárjuk. Pisztrángfélék, süllő, csuka, illetve nagyobb domolykó fogása esetén értesíteni kell a közelben lévő bírók valamelyikét, akik elvégzik a mérlegelést, amely után vissza kell helyezni a halat a vízbe.
·    A kifogott halak összsúlya határozza meg a helyezéseket. Minden hal, mérettől függetlenül beleszámít a mérlegelésbe.

Vissza

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb