Horgászati tilalom 2021

A csuka horgászata jelenleg megengedett a síkvizeken, egészen az általános síkvízi tilalom kezdetéig (április 9. péntek). A zeteváraljai víztározónál a csuka ívási ideje eltolódik, ezért a jelenleg is tilos a csuka horgászata.

Tilos a süllő és a sügér horgászata március 20 (szombattól) – június 7 -e (hétfő) között, tehát 8-tól (keddtől) szabad horgászni.

Az általános tilalom április 9-én veszi kezdetét (pénteken már tilos) és 60 napon át tart, ami azt jelenti, hogy június 7-én ér véget, tehát a horgászat 8- án kezdődhet (kedd). Ebben a 60 napos időszakban tilos a síkvizeken a horgászat (beleértve a csukát is).

A zeteváraljai víztározónál is általános tilalom veszi kezdetét április 9-én, ami június 7-én ér véget. Ezen időszak alatt TILOS bármilyen halfajra a horgászat a tározó felületén.

A pisztrángfélékre (sebes pisztráng, szivárványos pisztráng, szajbling) jelenleg is érvényben van a horgászati tilalom, ami márciús 31-ig tart, tehát április elsejével szabadul a hegyi vizeken a horgászat. A törvény értelmében csak hétvégén (szomba-vasárnap), és kizárólag műcsalikkal lehetséges a horgászat szeptember 30-ig. Ezt követően ismételten tilos a pisztrángfélék célzott horgászata. A pénzes pér megtartása továbbra sem engedélyezett az év egyetlen napján sem.