Site-ul nostru sub în mentenanţă. Ne cerem scuze pentru mici întreruptări și/sau erori. Mulţumim!

Am măturat valea Târnavei-Mare

Știri/Avize 2012. Septembrie 17. Luni
Scriu aceste rânduri cu sentimente amestecate. Vestea bună este că am reuşit să curăţăm porţiunea C & R a Târnavei-Mare de gunoaiele lăsate de persoanele iresponsabile. Mă nemulţumeşte însă faptul, că au participat doar 15 persoane la acţiunea organizată. În această „mulţime” au fost doi oameni trimişi de către proprietarii de pensiuni, doi paznici ai asociaţiei de pescari şi 11 voluntari. Se poate observa printr-un calcul matematic foarte simplu, câţi sunt de fapt interesaţi de curăţarea albiei. Din păcate, numărul celor cărora le place să facă murdărie este mai mare, decât celor care sunt dispuşi să facă curat.

Porţiunea unde am efectuat curăţarea, se întinde de la barajul din Subcetate până la partea superioară a localităţii Zetea. Ne-am străduit să adunăm cât mai mult gunoi, nu doar de pe mal şi de pe marginea apei, ci am încercat să strângem şi cârpele, dozele de bere şi alte cutii, ascunse sub apă. Nivelul scăzut al apei ne-a fost de ajutor, astfel multe lucruri ne-au sărit în ochi. „Comorile” găsite au fost foarte diversificate. Ne-am confruntat cu de toate, începând de la butoaie de ulei până la piscină gonflabilă. Cu peturi, saci rafie şi nylon ne-am obişnuit deja, dar am reuşit să strângem o cantitate peste aşteptări. La un moment dat aproape că ni s-au terminat sacii de gunoi, din fericire însă, am primit ajutoare, şi am reuşit să terminăm curăţarea porţiunii planificate până după-amiază.

Pe această cale doresc să mulţumesc tuturor participanţilor, care şi-au sacrificat duminica, pentru a curăţa cel mai important râu de munte din zonă. În acelaşi timp, îmi  este şi ruşine, pentru că au venit participanţi de la Sighişoara, Tg-Mureş, și tocmai noi, cei localnici, ne-am strâns într-un număr aşa de modest.

Să nu uităm nici de cei care au contribuit la acţiune cu bani, resurse umane sau prin alte modalităţi:

    - AVE Harghita
    - Flyfishing Extreme Klub
    - Pensiunea Zetavár
    - Pensiunea Zetavár
    - Derengő Tanya
    - NMN Turism

Le mulţumim!

O ‘’captură” bună, butoaie de ulei

Am încercat să facem curat și sub apă

Un pic de odihnă. În mod normal am fi avut lansete în mână.

Avem ce căra

Ultimul sac este la locul lui


Din păcate s-a adunat o cantitate semnificativă

Înapoi

Comentariu - numai pentru utilizatori înregistrat

Înregistraţi sau autentificaţi.

#52013.01.19 01:17
kapusimisi
 Gratulálok nektek és a sikeres "zsákmánynak" is elképesztö mennyiség nem tudom pontosan milyen hosszu ez a folyoszakasz, de azt tudom nem nagyon hosszu, mert jártam ott. A mi horgász-egyesületünk is itt Németben amelynek tagja vagyok, szervez ilyen takarito akciókat de akarom mondani hogy a 23 km-es szakaszon alig ha összegyül két ilyen zsák mint a tiétek és a 100 föböl a fele mindig ott van mert nálunk kötelezö hogy évente legalább egyszer munkálaton részt venni. 
#42012.10.01 21:44
dakk
Virgile. Pe majoritatea localnicilor (oamenilor in general) nu le pasa aspectul curat al apelor (Tarnavei). Pentru ei este important sa aiba un loc ascuns (numai noi pescarii vedem ce mizerie este in fiecare an pe langa ape) unde pot sa arunca gunoiul pe gratis. Asa au facut si stramosii, e drept, ca ei numai deseuri organice au avut.
Deci, ei arunca, noi strangem. Asta este. Mentalitatea este: ... Felicitari si pentru tine ca ai venit, asteptam si la anul.


#32012.09.28 16:42
Virgil
Felicitari tuturor celor care au participat!
Este adevarat ca era si mai frumos daca era o participare mai consistenta, insa, comparativ cu alte ape, zone, cluburi sau asociatii, se face muult mai mult! 
Asadar, probabil ca e nevoie de rabdare, desi nu vorbim acum strict de pescuit, unde se stie cum sta treaba, pana cand vor intelege cat mai multi cat de important este sa pastram macar aceasta apa... si bineinteles imprejurimile ei curate!
Nu ar strica o actiune de constientizare, poate chiar cu o proiectie de filme de prin tarile vecine, intr-un mod placut, care sa poata fii vizionate de cat mai multi localnici, astfel sa vada cu ochii lor si sa priceapa ce poate insemna o asemenea comoara pentru ei, daca e bine gestionata!
Asadar, inca o data:
Felicitari!

iar pentru ceilalti:

Let's THE BIG WAR BEGIN!! 
#22012.09.18 21:07
Frenk
Öszintén sajnálom hogy nem tudttam ott lenni,szép muka csak igy tovább fiuk
#12012.09.17 22:34
macika
 Gratulálok fiúk, ha kevesen is voltatok, nagy munkát végeztetek 

Limba

  • HU
  • RO

Pescărie

Horgászat a Duna-deltában

Parteneri

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2019 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb