Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Országos Parti Pergető Bajnokság 2014

Versenyszinten 2014. Július 03. Csütörtök
Június 28-29-én zajlott a Román Parti Pergető Bajnokság II. fordulója a Nagy-Küküllőn.  Természetesen ez alkalommal is a C and R szakasz volt a helyszín. Mintegy 38 versenyző mérte össze tudását a két nap alatt. A szabványoknak megfelelően 45 perces fordulókban kellett mindenki bizonyítson, azaz minél több halat fogjon. Mindkét nap 4 forduló állt mindenki rendelkezésére, hogy a tudása legjavát hozza.

Már péntek délelőtt elkezdtek szállingózni a versenyezni óhajtó horgászok a helyszínre, és szomorúan tapasztalták, hogy a Küküllő vize nem a legmegfelelőbb a horgászatra. A szokottnál 30-40 centiméterrel magasabban hömpölygött a mederben a zavaros víz. A korábbi napok esőzéseinek a hatása nem múlt el nyomtalanul. Épeszű horgász ilyen körülmények között elő sem vette volna a felszerelést, de nem volt mit tenni, a verseny az verseny. Péntek este a technikai megbeszélést követően kétségek között tértek nyugovóra versenyzők, a várható vízhozamot és a halak kapókedvét illetően. Szombat reggelre némelyest csökkent a vízszint, de még így is jóval a szokásos felett volt. Talán ennek is köszönhetően az első fordulókban viszonylag kevés hal fogódott, és többen is voltak, akik nulláztak. A harmadik menetet követően lassan kezdtek a halak is aktiválódni, de még így is nehéz feladat volt a halfogás. A vadul fickándozó pisztrángokat a húzós víz is segítette, így könnyedén le-leszabadultak az amúgy éles horgokról.

A víz nem kedvezett a műcsalis horgászatnak

Nehezen ment a halfogás, de nem volt lehetetlenA déli óráktól kezdődően egyre jobban étvágyuknál voltak a pisztrángok


A fordulók utáni összesítéseket mindenki árgusszemekkel figyelte

A vasárnapi menetre egy kicsit alakult a vízhozam, persze pozitív értelemben, de még korántsem oly mértékben, hogy örömködésre adhatott volna okot. A szokatlanul húzós víznek köszönhetően a műcsali típusokból a körforgók emelkedtek jobban a fogósságot illetően, és persze a gumik is hozták azért a formájukat. A wobblerek annyira nem bírtak nagy jelentőséggel, de általában ha partról horgászik az ember, akkor ezekkel a csalikkal amúgy is nehezebb egy kicsit a dolga, de a nagy víz erre még rátett egy lapáttal.
A halak megmerítése is kívánt némi gyakorlatot, hisz a rohanó víz elég tisztességesen húzta ki a merítő hálót a versenyzők kezéből, és nem csak tartaniuk kellet, hanem gyorsan alámeríteni egy-egy halnak. Hogy még érdekesebb legyen a műsor, néha beköszönt egy-egy rendes méretű pisztráng is, amely rendesen feladta a leckét a horgászoknak.

Csalitartóvá átalakított strandpapucs. A palettán jól látszik,
hogy melyek voltak a sláger csalik

A szünetekben igyekezett mindenki rendezni a sorait, a veszített csalikat pótolni, a felszerelést rendbe rakni

Összességében a nehezítő körülmények ellenére egy sikeres versenyt tudhattak maguk mögött a pergetők. A díjakat szerencsére nem kellet kisorsolni, fogtak elegendő halat a horgászok. Habár még csak kósza hír, de az is megeshet, hogy még egy fordulónak otthont ad a Küküllő az idén. Aki a mostaniról lemaradt, és esetleg versenyzőként vagy nézőként részt venne, majd megteheti.

Az egyesületünk is kapott egy köszönő oklevelet, amit Borisz vett át

Minden résztvevő kapott oklevelet

Természetesen a dobogósok kupákat is kaptak

Balról jobbra: Cristian Rizea III., Radu Vlasiu I., Gabriel Județ II.


A végeredmény


Még több fotó ITT.

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2018 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb