Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Az év első versenye – VII. Lékhorgász verseny

Versenyszinten 2017. Január 29. Vasárnap

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva (rossz jégminőség), az idén korábbi időpontban, nem február közepén, hanem január második felében került megrendezésre a hagyományossá vált lékhorgász verseny a zeteváraljai víztározónál. Ez volt immár a VII. a sorban, ami sikeresen lezajlott, ugyanis, amint már említettem, a rossz jégviszonyok miatt egy versenyt napokkal a kitűzött dátum előtt kellett lefújni néhány éve, hanem az idén a VIII. fordulót zárhattuk volna. No, de nem lehet ok panaszra, ugyanis a jég megfelelő vastagságúra hízott ezúttal, hogy elbírja a rekordszámú résztvevőt.Az igazat megvallva mi sem számítottunk ekkora horgásztáborra, ezért a reggeli iratkozást követően meg kellett duplázni a déli ebédhez szánt alapanyagokat. 157 versenyzővel startol el a verseny, gyerek, női és férfi kategóriában. Évekkel ezelőtt, mikor útjára indult ez a versenysorozat, még mi sem gondoltuk, hogy eddig eljutunk (és talán még nem értük el a csúcsot). Egy baráti találkozónak szántuk, hogy a téli viszonyok közepette is legyen egy alkalom, ahol összegyűlhet a horgászok apraja, nagyja. Nem is a versengés volt a fő cél, hanem a kikapcsolódás, szórakozás, amelynek a végén mindenkit „megjutalmazunk” meleg ebéddel, teával, és a nagyokat akár forralt borral is.

No, de térjünk vissza a jelen eseményeihez. Az időjárás is partner volt, hogy ilyen szép számban összegyűltek a résztvevők. A felnőttek 4 órát horgásztak, a gyerekek viszont csak 2 órát versenyeztek, de persze a mérlegelést követően nem kellett otthagyniuk a léket, hisz versenyen kívül tovább hódolhattak a szenvedélyüknek. Akárcsak az elmúlt években most is a sügér volt a fő célhal, egy-egy bodorkával színezve. A nyerő módszernek a mormiska bizonyult, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem is csoda, hisz minden módszert felülmúl eredményesség szempontjából.
A versenyt különösebben nem kell/lehet részletezni, a kezdés jó volt, aktívak voltak a halak, a délutáni időszakban a szokásoshoz híven, némileg passzívabb módra váltottak. A korábbi edzésnapok tapasztalatai alapján mindenki jobb fogásra számított, de ez az, amibe kevés beleszólásuk van a horgászoknak, a halak döntenek, döntöttek. Ennek ellenére többen is szép mennyiséget összefogtak a 4 óra horgászat alatt.
A mérlegelés kissé lassan zajlott, ami nemcsak a nagy létszám miatt volt, de igyekszünk ezt jövőre elkerülni, megoldani. Az összfogást tekintve 78 kiló és 60 deka került mérlegre. De természetesen ez nem tükrözi a teljes valóságot, hisz többen nem mérlegeltek, mert úgy ítélték, hogy nem kerülhetnek a dobogó közelébe. Az ebédnél viszont mindenki összegyűlt, ahol jó hangulat uralkodott a meleg ételnek, és egyéb meleg italoknak köszönhetően. Ez az a pont, amikor látszik, hogy volt értelme az erőfeszítéseknek, a szervezésnek. A győztesek kihirdetését követően lassan eloszlott a tömeg, hisz már lebukóban volt a nap is. Szép vasárnap volt!

Köszönjük a felajánlott vásárlási utalványokat Bencze Árpádnak.


A végső rangsor:
Gyerek kategória: I. Páll Zalán, II. Gergő Benedek, III. Balázsi Benedek
Női kategória: I. Lőrincz Melánia, II. Maco Gabriella, III. Ferenczi Judit
Férfi kategória: I. Antal Zsolt, II. Szabó Gyula, III. Orosz Ervin

A versenyről készült fotókat ITT lehet megtekinteni.

A férfiak részletes eredménye ITT, a gyerekek, illetve a nők eredménye pedig ITT.
 

-Gothárd Ferenc Alpár-


Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2019 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb