Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászati tilalom 2018

Hírek / Felhívások 2018. Március 14. Szerda

Február 15-től már tilos a csuka horgászata. Kifejezetten erre a halfajra a tiltási időszak március 15-ig szól, tehát ebben az időszakban tilos a csuka kifogása és megtartása bármelyik természetes vízből. Ezt követően a csuka horgászata megengedett a síkvizeken, egészen az általános síkvízi tilalom kezdetéig (április 7.). A zeteváraljai víztározónál a csuka ívási ideje eltolódik, hisz még csak most olvadozik a jég, ezért a tározón március 15-e után is tilos a csuka horgászata.

Az általános síkvízi tilalom április 7-el veszi kezdetét (szombat, már tilos) és 60 napon át tart, ami azt jelenti, hogy június 5-én ér véget, tehát a horgászat 6- án kezdődhet (szerda). Ebben a 60 napos időszakban tilos a síkvízi halfajok horgászata, beleértve a csukát is.

A zeteváraljai tározónál is ezek a tiltások vannak érvényben, annyi különbséggel, hogy május 1-től megengedett a pisztráng horgászata, kizárólag műcsalikkal (pergetés, legyezés). Az elmúlt évek rossz tapasztalataiból kiindulva, és hogy elkerüljük, hogy a süllők, vagy csukák a „pisztrángoknak” szánt csalit elkapják, így a használható műcsalik maximum 4 centiméteresek lehetnek, a körforgók meg a 2-es méretet nem haladhatják meg. Amennyiben a pisztrángféléken kívül egyéb halfajok akadnak a csalikra, azokat haladéktalanul vissza kell engedni. Ebben az időszakban tilos a vontatás.

A pisztrángfélékre (sebes pisztráng, szivárványos pisztráng, szajbling) jelenleg is érvényben van a horgászati tilalom, ami április 30-ig tart, tehát május elsejével szabadul a hegyi vizeken a horgászat. A törvény értelmében csak hétvégén (szomba-vasárnap), és kizárólag műcsalikkal lehetséges a horgászat szeptember 15-ig. Ezt követően ismételten tilos a pisztrángfélék célzott horgászata. A pénzes pér megtartása továbbra sem engedélyezett az év egyetlen napján sem.

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2019 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb